Doel cursus
Breekt er brand uit in uw bedrijf? Doet er zich een ongeval of een calamiteit voor? Als BHV’er hebt u dan een belangrijke taak. U verleent eerste hulp aan eventuele slachtoffers en begeleidt de ontruiming. Een beginnende brand wordt door u geblust. Bedrijfshulpverlening is dan ook cruciaal. Niet verwonderlijk dat de overheid in de Arbo-wet werkgevers verplicht heeft om medewerkers op te leiden tot BHV’er. U kunt na de cursus BHV ongevallen voorkomen, daadkrachtig optreden en daardoor soms zelfs levens redden.
Inhoud cursus
De cursus is zo opgezet, dat u de vereiste kennis opdoet én deze in de praktijk kunt brengen. Er komen verschillende onderdelen aan bod.
Bij het onderdeel eerste hulp is er aandacht voor het herkennen en behandelen van verwondingen, zoals oogletsel, kneuzingen, botbreuken en brandwonden. U leert reanimeren en gebruik te maken van de AED.
Bij het onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming maken we u bewust van de gevaren die zich bij brand voordoen. U krijgt een duidelijk beeld van uw hulpverlenende taak en leert hoe u een ontruiming voorbereidt.
Tijdsduur
De cursus BHV bestaat uit twee lesdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Examen en diploma
U sluit de cursus af met een NIBHV examen. Daarbij worden zowel uw kennis als vaardigheden getoetst. Slaagt u hiervoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas (inclusief aantekening AED). Deze zijn een jaar geldig. U verlengt dit door de herhalingscursus BHV te volgen.
Kosten
De kosten bedragen 278 euro per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en exclusief examenkosten en BTW. Voor het examen en de certificering betaalt u 20,50 euro.
Voor deze cursus zijn de volgende data beschikbaar:
U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. Slaagt u daarvoor, dan ontvangt u een officieel certificaat en een legitimatiepas.
U sluit uw cursus af met een officieel erkend NIBHV of Oranje Kruis examen. De cursus bereidt u hier goed op voor, zowel wat de theorie als de praktijk betreft. Als u slaagt – en bij voldoende inzet is dat voor vrijwel iedereen haalbaar – ontvangt u het NIBHV of Oranje Kruis certificaat.
U hoeft hier niets voor te regelen. Wij zorgen dat u wordt aangemeld voor het examen. Tijdens de cursus zullen we u hier meer over vertellen.
Alle materialen die u nodig hebt, zijn inbegrepen bij het cursusbedrag. Dat kunnen boeken of documentatie zijn, maar ook oefenmateriaal als verbandmiddelen.
Inderdaad. U zou het ook moeten willen, omdat een BHV’er levensreddend werk kan doen. Ook als ú wat overkomt. Los daarvan verplicht de wet u er ook toe, tenzij u één medewerker hebt en er geen klanten of bezoekers in uw bedrijf vertoeven.
De wet zegt dat u ‘voldoende’ BHV’ers moet hebben, afhankelijk van de werksituatie en reële risico’s. Een vuistregel is één op de tien medewerkers. Daarbij geldt wel dat er altijd een BHV’er aanwezig moet zijn. Het is dus niet voldoende als u één vertegenwoordiger opleidt tot BHV’er…
Het NIBHV is er helder in: één keer per jaar. Dit wordt ook geregistreerd. Alleen als u aan deze eis voldoet, blijft uw diploma geldig.
Het hebben van een AED is voor niemand verplicht. Wij adviseren u wel om deze in uw bedrijf onder handbereik te hebben. Krijgt iemand een hartstilstand en kunt u binnen 3 minuten de AED toepassen, dan is de overlevingskans meer dan 70 procent. Als elke seconde telt, kan de AED het verschil maken tussen overleven en overlijden…!
Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, klik hier >>
OBN is een handelsnaam van
Alfa Control BV
Inschrijfnummer KvK 30220153 Rekeningnr. ABN AMRO 46.12.28.297